Maartje Oosterink

Communicatieadviseur & woordvoerder

TeamAlert ontvangt Gouden RAI Wiel

  1. Home
  2. Nieuws
  3. TeamAlert ontvangt Gouden RAI Wiel
18 april 2023 Maartje Oosterink

Gisteravond nam Stichting TeamAlert het Gouden RAI Wiel 2023 in ontvangst uit handen van minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat. Het Gouden Rai Wiel is in 2003 in het leven geroepen om organisaties te stimuleren die zich onderscheiden op het gebied van mobiliteit. Dat wij deze prijs ontvangen is dan ook een grote eer.

Het ontvangen van deze mooie prijs is voor ons een aanmoediging om jongeren impactvol te blijven bereiken. Helaas laten de cijfers zien dat dit nodig is. Het CBS publiceerde droevige cijfers rondom de verkeersdoden. In 2022 kwamen maar liefst 737 mensen om door een ongeval, 147 meer dan in 2021. Daarmee is het aantal verkeersdoden het hoogst sinds 2008.

Daarom blijven wij ons inzetten om de verkeersveiligheid onder jongeren te verbeteren.

Jongeren zijn vaker verkeersslachtoffer dan andere weggebruikers in Nederland. TeamAlert zet zich in om het aantal jongeren dat betrokken is bij een verkeersongeval te verminderen – uiteindelijk tot nul. Jongeren worden uitgedaagd om slimme keuzes in het verkeer te maken, waardoor zij veiliger onderweg zijn. TeamAlert doet doorlopend onderzoek naar jongeren en hun risicogedrag. Hierbij wordt ook gekeken naar de oorzaken van onveilig gedrag en de problemen die daaraan ten grondslag liggen. De organisatie richt zich op vijf hoofdthema's: rijden onder invloed, afleiding in het verkeer, snelheid in het verkeer, kwetsbare verkeersdeelnemers en onervaren verkeersdeelnemers. 

 

‘Het is bijzonder om te zien dat Stichting TeamAlert erin slaagt om echt impact te maken op een belangrijk onderwerp als verkeersveiligheid’, aldus het juryrapport. ‘Meer dan 7500 jongeren geven via het jongerenpanel hun mening over onderwerpen zoals het gebruik van drugs in het verkeer, social media en mental health. Ook de creatieve en vernieuwende manier waarop zij al meer dan 20 jaar online met hun doelgroep communiceren, valt op’.

 

Deze aspecten hebben het Comité van Aanbeveling doen besluiten om het hoofdbestuur van Koninklijke RAI Vereniging te adviseren om ‘Het Gouden RAI Wiel 2023’ toe te kennen aan Stichting TeamAlert.

Het Gouden RAI Wiel

Het Gouden RAI Wiel is in 2003 in het leven geroepen om personen of instellingen te eren en te stimuleren, die zich op nationaal of internationaal niveau onderscheiden op het gebied van mobiliteit. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt door een bewindspersoon van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat tijdens het RAI Mobiliteitsdiner, een evenement waar de top van de Nederlandse mobiliteitssector bij elkaar komt om van gedachten te wisselen over de ontwikkelingen in de mobiliteit.

Comité van Aanbeveling

Het Comité van Aanbeveling, bestaat uit voorzitters van diverse belangen­organisaties uit de mobiliteit. Naast RAI Vereniging voorzitter Frits van Bruggen hebben in de jury zitting Ingrid Thijssen (voorzitter VNO-NCW), Elisabeth Post (bestuursvoorzitter TLN), Marga de Jager (CEO ANWB) en Han ten Broeke (bondsvoorzitter BOVAG).

Meer nieuws

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.