Saar Hadders

Gedragsonderzoeker en -ontwerper

Onze kennis = jouw kennis

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Onze kennis = jouw kennis
15 november 2022 Saar Hadders

Onze kennis = jouw kennis
Jongeren in het verkeer vertonen allerlei vormen van risicogedrag. Wist je bijvoorbeeld dat jongeren gemiddeld meer snelheidsboetes krijgen dan ervaren automobilisten? Alles wat je wil weten over jongeren en hun gedrag in het verkeer vind je in het kenniscentrum van TeamAlert. Hier staat een verzameling van onderzoeken uitgevoerd door TeamAlert. Ook vind je hier diverse factsheets met een overzicht van alle feiten rondom jongeren en verkeer.

Jongeren en Verkeer
In 2021 kwamen 91 jongeren om door een verkeersongeval. Dit hoge ongevalscijfer wordt mede verklaard door het risicovolle gedrag van jongeren. Jongeren rijden vaker dan volwassenen onder invloed van drugs. Tevens gebruiken jongeren relatief vaker hun telefoon tijdens het fietsen. Dit zijn twee van de vele risicogedragingen die jongeren vertonen in het verkeer. We kunnen er niet omheen: jongeren en verkeer is een gevaarlijke combinatie.

Onderzoek
TeamAlert doet regelmatig onderzoek naar jongeren en hun risicovolle verkeersgedrag. Waarom vertonen jongeren dit soort gedrag? Wat beweegt ze? Dit zijn vragen die de gedragsonderzoekers van TeamAlert zichzelf regelmatig stellen en vervolgens gebruiken ter inspiratie voor hun onderzoeken. TeamAlert pakt dit soort vraagstukken met beide handen aan. Met zowel vragenlijstonderzoeken als focusgroepen en interviews onderzoeken we hoe jongeren tegen bepaalde thema’s aankijken.

We delen deze kennis in ons kenniscentrum en gebruiken het in onze interventies. Zo heeft TeamAlert impact op de verkeersveiligheid van jongeren. Het draagt bij aan onze missie: 0 verkeersslachtoffers onder jongeren.


Voorbeelden van relevante thema’s in het kenniscentrum:

Wil je meer weten over dit soort thema’s? Neem dan een kijkje in ons geüpdatete kenniscentrum!

Lees ook:

Heb je een vraag? Neem contact met ons op

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.