Sanne de Lorme

Manager marketing en communicatie

TeamAlert wint Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2024 met gevaarherkenningstraining Blikveld

  1. Home
  2. Nieuws
  3. TeamAlert wint Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2024 met gevaarherkenningstraining Blikveld
12 april 2024 Sanne de Lorme

Utrecht - TeamAlert, die zich dagelijks inzet voor verkeersveiligheid onder jongeren, heeft de  Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2024 gewonnen voor hun innovatieve gevaarherkenningstraining Blikveld. Deze training stelt beginnende bestuurders in staat om verkeerssituaties beter in te schatten. De bekendmaking vond plaats tijdens het Nationaal Verkeersveiligheidscongres, waar Eva Schreuder namens TeamAlert de prijs met trots in ontvangst nam.

Blikveld is een gevaarherkenningstraining die jongeren die nog minder ervaring in het verkeer hebben, in staat stelt om potentiële gevaren beter te herkennen en te anticiperen op verkeerssituaties. Het gegeven dat het risico op een dodelijk verkeersongeval voor jonge, beginnende bestuurders 4,5 keer hoger ligt dan voor ervaren bestuurders benadrukt het belang van deze training.

De erkenning met de Nationale Verkeersveiligheidsprijs onderstreept het succes van Blikveld als een bewezen effectieve methode om het verkeersgedrag van jongeren positief te beïnvloeden.

"Deze prijs is een bevestiging van het harde werk en de toewijding van ons team om de verkeersveiligheid onder jongeren te verbeteren", aldus Eva Schreuder, die de prijs namens TeamAlert in ontvangst nam. "Maar we zijn nog lang niet klaar. We streven ernaar om onze impact te vergroten en meer jongeren te bereiken met de Blikveld training."

TeamAlert nodigt andere organisaties, partners en decentrale overheden uit om samen te werken aan het vergroten van de impact van Blikveld en het bevorderen van verkeersveiligheid voor beginnende bestuurders. Geïnteresseerde partijen worden aangemoedigd om contact op te nemen met TeamAlert voor samenwerkingsmogelijkheden.

Voor meer informatie over Blikveld en de activiteiten van TeamAlert, bezoek www.teamalert.nl/blikveld of neem contact op met sanne.de.lorme@teamalert.nl

 

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.