@TheWheel

Het gebruik van een smartphone achter het stuur leidt de aandacht af van waar het om gaat: het verkeer. Bijna 9 op de 10 gebruikers van de mobiele telefoon achter het stuur zien zelf ook in dat ze gevaarlijk bezig zijn. Tegelijkertijd geeft 42% van hen toe het moeilijk te vinden om tijdens een autorit hun telefoon compleet te negeren (TNS NIPO, 2015).

Bij @TheWheel worden jongeren bewust gemaakt van de risico’s van smartphone- en social mediagebruik in het verkeer. Het doel is, jongeren die open staan om hun gedrag te veranderen, wat betreft telefoongebruik in het verkeer, een tool te geven om deze gedragsverandering te kunnen realiseren.

Tijdens @TheWheel gaan voorlichtingsmedewerkers van TeamAlert met jongeren in gesprek en worden ze uitgedaagd om met zichzelf de deal aan te gaan: minimaal 7 dagen geen mobiel @TheWheel. Er wordt aan jongeren gevraagd twee redenen te bedenken waarom het goed zou zijn niet om te appen of social media te gebruiken tijdens het autorijden.  Deze schrijven ze op een autobord, waardoor ze zelf overtuigd raken van deze argumenten (self-persuasion).

Hierna maken de jongeren met zichzelf de deal om 7 dagen geen telefoon te gebruiken achter het stuur. Om deze deal kracht bij te zetten gaan de deelnemers deze deal ook fysiek met zichzelf aan; de jongeren wordt een spiegel voorgehouden waaruit een hand steekt. Zij schudden “zichzelf” de hand, waarmee ze de belofte bekrachtigen. Als herinnering aan de belofte krijgen zij een gadget mee.

Doe je mobiel in je dashboardkastje en dan op slot!
MBO College Westpoort Leerling, 2017
Één week maar?! Ik kan dat wel drie jaar volhouden!
Nuborgh College Leerling, 2017

Meet TeamAlert

Upcoming events
The Battle op Groenewald
Veilig fietsgedrag Afleiding
The Battle op Saenredam College
Veilig fietsgedrag Afleiding
The Battle op Griendencollege
Veilig fietsgedrag Afleiding
The Battle op Saenredam College
Veilig fietsgedrag Afleiding
The Battle op Griendencollege
Veilig fietsgedrag Afleiding

Onze partners

Meer projecten

DELEN GAAT NOOIT VERVELEN

Waarom
TeamAlert?!

Voor en door jongeren

Positieve gedragsverandering

Projecten van A tot Z geregeld

Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief