Fiets verlicht de wintertijd door!

Je hebt het vast meegekregen: afgelopen zaterdagnacht op zondag ging de klok een uurtje terug. Heerlijk om een uur langer te slapen óf te stappen! Maar nu het de komende tijd ‘s avonds eerder donker wordt, staat je nog één ding te doen. Jawel, je fietsverlichting fixen!

In de afgelopen twee weken vond de fietsverlichtingscampagne plaats. Samen met de ANWB hebben wij ons hard ingezet om jou aan te sporen je licht op orde te maken. Zo hebben we samen met Streetlab presentator Tim Senders taggs op fietspaden in Utrecht gezet en in Rotterdam met acteur Quintis Ritsie. Met reflecterende verf zie je opvallend ‘zet je licht aan!’. Ik zou het maar doen, want de politie gaat de komende tijd extra goed controleren.

Ter afsluiting van de campagne was afgelopen zaterdag de nationale dag van de fietsverlichting. De lichtbrigade van de ANWB was actief en VVN deelde fietslampjes uit. Daarbij zijn wij in de komende periode actief met ons project ‘Show Yourself’ om jou te voorzien van fietsverlichting en houdt de politie een grote social mediacampagne. In de komende periode wijzen zij je via Facebook op hun controles en het belang van licht op je fiets.

Nu je niet meer om je fietsverlichting heen kunt, zorgen wij samen met jou dat je veilig en verlicht de wintertijd doorfietst! Is jouw fietsverlichting al op orde?

« Terug naar het nieuwsoverzicht