Vaak je fiets kwijt? Vind’ m terug door deze APP!

In Denemarken weten ze wel hoe je voortaan veiliger kunt fietsen: het nieuwe concept The Intelligent Bike Light en de app Delight barsten van de mogelijkheden die jouw veiligheid op de fiets vergroten en' m terugvinden wordt ook een stuk gemakkelijker.

Via de app 'DeLight' weet je voortaan tot op de centimeter waar je je fiets hebt geparkeerd en vergroot het je de kans hem terug te krijgen als ie is gestolen of als je weer eens bent vergeten waar die stond. Daarnaast heeft je fiets automatische lichtcontrole via de app. Door functies in de app, weet deze precies wanneer het licht of donker is. Aan de hand daarvan gaat de lamp aan of uit. Maar dat is nog niet alles, er zit ook nog remlicht op zoals je bij auto’s ziet. Dan zien de verkeersdeelnemers achter je wanneer je remt.

Nadat de jonge makers vier jaar lang het concept hebben ontwikkeld, getest en aangepast, is het nu tijd om het op de markt te brengen. Momenteel zijn ze nog druk aan het crowdfunden, maar wij hopen dat binnenkort veel Nederlandse jongeren hun fiets niet meer kwijt zijn! Daarnaast geeft het je toch een veilig gevoel om niet meer hoeven na te denken over je fietsverlichting? Je lampen gaan gewoon automatisch aan of uit, en je hoeft alleen nog de app te downloaden!

Kijk hier om te zien hoe je ook de lampjes kunt krijgen!

« Terug naar het nieuwsoverzicht