Snel willen afrijden? Denk dan maar even twee keer na

Misschien herken je het wel of heb je er zelf een gekocht, maar steeds meer rijscholen bieden stuntpakketten aan waarmee je na tien lessen kunt afrijden. Dat is eigenlijk lachwekkend en ernstig tegelijk: op Max Verstappen na beheerst níemand na tien lessen de basis van het autorijden. Toch zegt het CBR dat er regelmatig zulke kandidaten een poging doen om af te rijden. Examinatoren staan haast letterlijk doodsangsten uit en vragen soms zelfs 'gevarengeld'. Zij willen dan een vergoeding voor het risico dat ze lopen tijdens het afrijden. 

Om de kandidaten een hogere slagingskans te geven willen organisaties als de VRB (Vereniging Rijschool Belang) en BOVAG betere kwaliteitscontroles op rijscholen en instructeurs. Daarnaast zien de organisaties dat sommige jonge kandidaten nog niet klaar zijn voor het verkeer. Daarom start het CBR volgende maand een social media campagne om jongeren en ouders tips te geven waarop ze moeten letten als ze een rijschool willen kiezen.

Was je van plan om een pakket te kopen waarmee je zo snel mogelijk slaagt? Laat je dan goed informeren, want voor je het weet moet je vier keer afrijden, en dat kost alleen maar meer. En geen haast, het aantal kilometers dat je maakt is belangrijker dan hoe snel je ze aflegt!

« Terug naar het nieuwsoverzicht