Op bezoek bij RTL!

Afgelopen donderdag waren onze eigen uitvoeringsmedewerkers Mike Buys en Mart Vreeswijk te gast bij het RTL-programma 5 uur Live. Hier spraken zij over hun eigen ervaringen op festivals met jongeren op het gebied van drank en drugs. Centraal stonden de risico's van drank- en drugsgebruik in het verkeer.

Samen met verslavingsarts Gerard Alderliefste gingen zij in gesprek over wat zij regelmatig op festivals meemaken en wat verstandig is voor jongeren én ouders om wel en niet te doen. Mike en Mart krijgen op deze evenementen te maken met een uiteenlopende doelgroep van ongeveer 16 tot en met 24 jaar oud. Gelukkig spreken jongeren regelmatig af wie de BOB is, vertelt Mart. Helaas horen zij ook af en toe de negatieve kanten van alcohol en drugs. Dan is het uiteraard de taak van Mart, Mike en andere toppers om met de jongeren in gesprek te gaan zodat de feestende jongeren alsnog veilig thuis komen!

Naast de uitvoeringsmedewerkers hebben ouders ook een belangrijke rol rondom alcohol- en drugsgebruik. Gerard Alderliefste raadt hen aan om alcohol en drugs níet te verbieden, maar om juist vanaf jonge leeftijd met hun kinderen in gesprek te gaan over dit onderwerp. Dit sluit aan bij waar wij van TeamAlert naar streven: we verbieden niets, maar willen jongeren er veiliger mee om laten gaan.

 

Wil je de aflevering zien?
Klik dan op deze link en kijk vanaf 27:53 

« Terug naar het nieuwsoverzicht