Mag het een drankje minder?

Vandaag werd bekend gemaakt dat middelbare scholen vanaf eind 2018 geen suikerhoudende frisdrank meer verkopen. Directeur Raymond Gianotten van De Nederlandse Vereniging Frisdranken, Waters en Sappen zegt dat frisdrankproducenten de levering van de ongezonde drankjes, die bomvol suiker zitten, stopzetten. De light dranken zullen nog wel worden verkocht.

Hoofddoel
Deze beslissing is de volgende stap om scholieren en jongeren een bewustere keuze te laten maken en dat vindt voedingswetenschapper Liesbeth Smit een geweldig idee. "Dagelijks frisdrank drinken is niet gezond. We hebben zoveel bewijs dat alle suikerhoudende dranken slecht voor je zijn. Je wordt er gewoon dik van."

Uit de laatste cijfers van het CBS uit 2015 blijkt dan ook dat bijna 10 procent van de jongeren tussen de 12 en 16 jaar oud in Nederland matig overgewicht heeft. Daarbij kampt 2.5% van de jongeren in diezelfde leeftijd met obesitas. Daarom is het heel belangrijk dat scholieren vanaf nu en in de toekomst bewust(er) met hun voeding omgaan.

« Terug naar het nieuwsoverzicht