Een tatoeage die vertelt hoe gezond je bent

Van plan om een tatoeage te laten zetten? Ga dan voor eentje die vertelt hoe het met de gezondheid van je lichaam gaat! Onderzoekers uit Amerika hebben deze bijzondere tatoeage ontwikkeld en getest.

Hoe werkt het nou? De onderzoekers gebruikte in plaats van normale inkt, een speciale inkt met biosensoren. Deze verandert van kleur als een reactie op het lichaam. Zo geeft de tatoeage aan door middel van een bepaalde kleur of het goed of slecht met je gezondheid gaat.

De speciale inkt reageert bijvoorbeeld op de verandering van je bloedsuikerspiegel. Als deze daalt, geeft je lichaam door deze verandering een kleur weer op de huid die aangeeft dat je gezondheid in gevaar is. De kleuren variëren van bruin tot blauw en van paars tot roze.

De onderzoekers noemen deze bijzondere tatoeages ‘Dermal Abyss’. Zij zien verschillende mogelijkheden voor de ‘Derma Abyss’, bijvoorbeeld voor het controleren van patiënten in ziekenhuizen of voor het gebruik thuis, om de bloedsuikerspiegel beter in de gaten te houden.

Op dit moment is er alleen getest op de huid van varkens en is er verder onderzoek nodig, voordat er getatoeëerd wordt met deze speciale inkt!

Zou jij zoiets laten zetten, zodat je voortaan weet hoe het met jouw gezondheid gaat?

« Terug naar het nieuwsoverzicht