Papieren schadeformulier kan de prullenbak in

Het kan iedereen overkomen: je kijkt net niet helemaal goed in de spiegels bij het achteruitrijden en… boem! Dat was de bumper van je buurman. Een aanrijding is erg vervelend en dan moet het gezeur met het schadeformulier nog beginnen. Aan dit tijdperk komt een einde, want met de nieuwe app MobielSchadeMelden wordt het een stuk gemakkelijker om het formulier in te vullen.

De app is een initiatief van de politie, het Verbond van Verzekeraars en verkeerskundig ict-bureau VIA en is vanaf vandaag te downloaden op je smartphone. Uit onderzoek blijkt dat een op de drie autobezitters het papieren formulier gebruiksonvriendelijk vindt. De app maakt het gemakkelijker en sneller om schade te melden, hij vult automatisch gegevens in en je kunt foto’s uploaden van de situatie. Daarnaast kun je met de app alle soorten aanrijdingen melden. Naast automobilisten kunnen nu ook fietsers en voetgangers schade rapporteren en kun je melden of er gewonden bij betrokken zijn (letselschade).

Verkeersveiligheid

Wanneer je een schademelding doet via de MobielSchadeMelden-app draag je ook nog eens bij aan de Nederlandse verkeersveiligheid. Via de app worden namelijk de locatie en de toedracht van het ongeval geregistreerd. Deze gegevens kunnen door hulpdiensten en overheden gebruikt worden om het aantal verkeersdoden en –gewonden terug te brengen. De app is onderdeel van het STAR-project (Smart Traffic Accident Reporting), dat een einde moet maken aan de gebrekkige registratie van ongevallen. Vanzelfsprekend staat TeamAlert achter dit initiatief en is dan ook een van de partners binnen het STAR-project.

         

De MobielSchadeMelden-app is te downloaden voor iOS en Android gebruikers. Kijk voor meer informatie op MobielSchadeMelden.nl.

« Terug naar het nieuwsoverzicht